fbpx

"Nenek makin lama makin suka menyendiri"

Masalah pendengaran

Bila pulang ke kampung, kami akan berlari ke dapur mencari nenek. Nenek sibuk di dapur memasak makanan kegemaran kami semua. Bau masakan sahaja mampu membuat kami lapar tidak keruan.

"Along suka rendang ayam, angah suka kari daging. Untuk adik sup tulang"

Ulang nenek sambil sibuk menyiapkan makanan kegemaran kami untuk berbuka puasa. Masakan nenek mempunyai rasa istimewa yang tidak mungkin kami lupa.

"Nenek makin lama makin tidak bercakap"

Tetapi sejak kebelakangan ini, nenek sudah menjadi kurang bercakap. Nenek sudah jarang masakkan makanan kesukaan kami. Nenek lagi suka bersendirian tengok tv dengan volume yang sangat kuat.

Tiada lagi nenek yang suka berborak ketika makan bersama. Tiada lagi nenek yang bergelak ketawa. Tiada lagi nenek yang suka masakan makanan kegemaran kami.

Nenek sekarang lagi suka berdiam diri. Nenek hanya akan mengangguk apabila kami tanya sesuatu. Mata nenek kelihatan sangat sedih dan sayu seolah-olah cuba memberitahu kami sesuatu.

"Cakap kuat sikit je marah tetapi kalau perlahan nenek tak respon"

Nenek juga sangat senang terasa sekarang. Yang paling menyedihkan apabila kami berkumpul beramai-ramai dan bergelak ketawa bersama, nenek tidak dapat memahami perbualan tersebut dan lebih suka menyendiri di dalam biliknya. 

-Permulaan baharu buat nenek-

Setelah dipujuk nenek akhirnya nak cuba cek telinga. Apabila pemeriksaan telinga dibuat, kami mendapati nenek sebenarnya mempunyai masalah pendengaran. Nenek mula-mula taknak terima tetapi setelah dipujuk akhirnya nenek terima.

Apabila nenek dipakaikan dengan alat bantu dengar, angah cuba memanggil nenek dan nenek terus menoleh sambil tersenyum

"Angah dah makan? Nanti nenek masak kari daging ya balik nanti."

Nenek. Maafkan kami kerana kami lambat bertindak. Nenek jangan risau ya. Kami akan sentiasa menjaga nenek bagaimana nenek jaga dan kasih kami dahulu

Alat Bantu Dengar BERKUALITI TINGGI!

Alat bantu dengar Mimitakara juga mempunyai 15 tahun pengalaman dalam pembinaan alat bantu dengar dalam memastikan kualiti alat bantu dengar Mimitakara dapat memenuhi kehendak pengguna Asia

Mimitakara menggunakan teknologi japan

Alat bantu dengar Mimitakara diiktiraf oleh pelbagai Badan Professional bagi memastikan kualiti alat bantu dengar dijamin selamat dan berkualiti tinggi. Alat bantu dengar Mimitakara menerima pengiktirafan daripada Badan Professional Japan yang mengiktiraf kualiti Mimitakara.

Mimitakara MDA

Mimitakara Alat Bantu Dengar Yang Pelbagai!

Bunyi bising?? Tak selesa?? Tak jelas??

Dengan Mimitakara, semua ini anda tidak lagi perlu risau! Mimitakara mempunyai 8 channels pengendalian utama dalam memproses bunyi dan tapis bunyi bising sekeliling. 

 Membantu dalam menapis bunyi bising dan fokus hanya kepada bunyi pertuturan!  
Mimitakara adjustment

Alat bantu dengar juga mempunyai pelbagai jenis dan bentuk dalam memastikan dapat memenuhi keperluan pengguna tanpa mengira umur.

Alat bantu dengar yang pelbagai memastikan setiap keperluan pengguna dapat dituruti mengikut keperluan masing-masing. Citarasa setiap pengguna berbeza-beza dan dengan Mimitakara kami ingin memastikan setiap keperluan pengguna dapat dipenuhi.

HAIH! PENAT LAH SETIAP KALI KENA ADJUST VOLUME!

Dapatkah anda bayangkan setiap kali pertukaran situasi sebagai contohnya daripada perpustakaan ke dalam kedai makan yang bising anda perlu adjust volume setiap kali?

Dengan Mimitakara SMART-EAR, Alat bantu dengar Mimitakara ianya akan  menyelaraskan bunyi secara automatik mengikut kesesuaian situasi dan keselesaan pengguna. 

Tidak perlu susah-susah adjust kekuatan bunyi, Alat Bantu Dengar Mimitakara dapat buat secara Automatik!

Mimitakara membantu dalam menapis bunyi bising dan memastikan pengguna dapat menggunakan alat bantu dengar dengan selesa dan natural!

Mimitakara Ekslusif di Malaysia

Mimitakara BTE Hearing Aids

Direka khas untuk memenuhi kehendak pengguna dengan reka bentuk yang sangat tahan lasak

Mempunyai 2 butang di belakang untuk mengawal kekuatan bunyi

Mimitakara hearing aid ITC

Mimitakara ITC Hearing Aids

Sangat kecil dan simple sehinggakan tiada siapa yang akan tahu anda mempunyai masalah pendengaran.

Alat Bantu Dengar ITC ini hanyalah 1g dan rekabentuk khas mengikut size salur telinga Asian.

"WOWW! HARGA 50% MURAH DARIPADA PASARAN!"

Mimitakara Superpost separuh harga

Untuk Mimitakara, harga alat bantu dengar 50% lagi murah daripada pasaran dan kualiti setanding dengan alat bantu dengar antarabangsa lain.

Dengan Mimitakara kami fokus dalam memberikan alat bantu dengar yang berkualiti tinggi untuk memastikanpengguna mendapat manfaat dan mengembalikan bunyi yang telah hilang.

Mimitakara Alat Bantu Dengar Berkualiti Tinggi, Tetapi Harga MAMPU MILIK!

Kami cuba untuk mengurangkan kos tidak penting dalam memastikan  kos alat bantu dengar dapat diminimumkan supaya komuniti yang memerlukan dapat menggunakan alat bantu dengar tersebut.

Untuk alat bantu dengar yang lain, mereka perlu menanggung kos penyimpanan dan kos penghantaran yang tinggi dan mengakibatkan harga alat tersebut terpaksa dinaikkan sehingga melebihi kemampuan pengguna yang mempunyai masalah pendengaran.

Akan tetapi, untuk Mimitakara kami kurangkan kos tersebut kerana kami berhubung terus dengan pengeluar dalam memastikan tiada caj berlebihan dikenakan kepada pengguna kami.

Khidmat Audiologis Sekelip Mata

Kadang kala warga emas sangat sensitif dengan bunyi sekeliling. Mereka tidak mahu pakai alat bantu dengar sebab terlalu bising TETAPI dengan Mimitakara Audiologist dapat tolong perlahankan bunyi walaupun dari rumah.

Kebanyakan pengguna alat bantu dengar berputus asa untuk memakai alat bantu dengar kerana proses untuk membuat temujanji dan mendapat tetapan yang diinginkan terlalu panjang dan leceh.

Bunyi terlalu kuat?? Bunyi sekeliling terlalu bising?? Bunyi tidak jelas??

Jangan risau!! Mimitakara Audiologist datang membantu!

Dengan Mimitakara, tetapan baharu dapat diterima terus dan tidak perlu berulang-alik ke pusat bantu dengar. Dalam masa 15 minit semuanya akan selesai walaupun ketika di rumah.

PERCUMA SEUMUR HIDUP?? SUSAH NAK PERCAYA??

Untuk khidmat kami yang ditawarkan, TIADA SEBARANG CAJ DIKENAKAN. Bukan untuk hanya sekali atau dua kali tetapi untuk SELAMANYA!! Khidmat nasihat Audiologis PERCUMA untuk pengguna Mimitakara kami

"Nenek takut nak guna, takut rosak"

Tidak mengapa! Semua pun boleh guna dan pakai alat bantu dengar tanpa risau. Mimitakara mempunyai warranti selama 365 hari! Kami akan membantu anda dengan segera!

Walaupun dimana anda berada kami akan pastikan sentiasa alat bantu dengar Mimitakara terjaga.

Sangat senang nak guna! 1,2,3 SIAP!!

Untuk Mimitakara, kami mempunyai aplikasi yang boleh dimuat turun di Apps Store dan juga Play Store. Menerusi apps ini boleh digunakan untuk mengawal alat bantu dengar dan hubungi Audiologist untuk pertanyaan.

Aplikasi Mimitakara:

♦Kawal kekuatan bunyi alat bantu dengar

♦Hubungi Audiologist untuk bantuan

♦Tetapan peribadi alat bantu dengar

JOM SEWA ALAT BANTU DENGAR SEKARANG!

Mimitakara Superpost Khidmat sewa

Kami merupakan PERTAMA di Malaysia yang memberikan khidmat sewa alat bantu dengar. Untuk anda kami tawarkan harga serendah RM12.20/hari.

PEMERIKSAAN ALAT BANTU DENGAR PERCUMA!!

Khas untuk pengguna Mimitakara, kami mempunyai servis bersihkan alat secara percuma! Anda boleh kunjungi mana-mana cawangan kami dan kami akan lakukan pembersihan dan pemeriksaan alat bantu dengar untuk anda!

Penjagaan alat bantu dengar yang betul memastikan alat tersebut sukar untuk rosak!

KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI!

Kami juga menawarkan khidmat Audiologis di hujung jari. Tidak kira dimana  anda berada, kami akan sedaya upaya mebantu meberikan bantuan tetapan peribadi kepada anda. Hanya dengan 1klik dan semuanya akan selesai.

Tidak lagi perlu risau alat bantu dengar bising kerana kami dapat menyelesaikannya walau dari rumah.

160 CAWANGAN SELURUH MALAYSIA

Anda balik kampung?? Risau tiba-tiba alat bantu dengar tidak dapat berfungsi??

Tidak perlu risau lagi kerana kami mempunyai 160 cawangan di seluruh Malaysia. Kami akan selalu bersama anda untuk memastikan anda berpuas hati dengan Mimitakara

Mimitakara Superpost BTE Hearing Test
Mimitakara Superpost ITC Hearing Test

Kasih lagi bermakna jika dapat mendengar

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

Related Posts

410 Gone

410 Gone


openresty